Eurovision Song Contest 2011 - San Marino


Huvudstad: San Marino
Folkmängd: 29 250
Yta: 61 km²
Språk: italienska
Valuta: Euro


År

Artist

Titel

Final

Poäng final

Semi

Poäng semi

Video

2008

Miodio

Complice

-

-

19/19

5

Se här





Årets Artist



Fakta:
Sångerskan bakom artistnamnet Senit heter egentligen Senhit Zadik Zadik. Hon föddes i den italienska staden Bologna 1979 utav eritreanska föräldrar. Hennes musikkarriär ledde henne till andra länder runt om i Europa där hon deltog i musikaler som Fame, Lejonkungen och Hair. År 2002 återvände hon till Italien och 2006 kom deburalbumet Senit. Året därpå släppte hon sitt andra album, Un tesoro é necessariamente nascosto. År 2009 släppte hon tredje och senaste album, So high med låtar på engelska, däribland singlarna Work hard och Party on the dance floor.

Låttext |






Felix: För sin storlek känns som man satsar stort på tävlingen. Kanske ser man det som ett billigt sätt att marknadsföra sin nation? Låten är ganska oförarglig och lär nog glömmas bort lite på vägen, men är inte för den skull dålig på något sätt. Tvärt om! Känns välskrivet, välproducerat och en bra sångerska desutom! Men som sagt, kanske lite väl slätstruken?

Haris: Finns inte så mycket man kan säga om San Marino egentligen. Ett av världens minsta länder ställer upp i tävlingen för andra gången bara. 2008 gjorde man debut och slutade sist. Jag är bland de väldigt få som faktiskt gillade bandet Miodio och deras låt "Complice". Denna gången skickar men en riktigt duktig sångerska och en rätt fin låt, men det är omöjligt att säga hur det kommer gå. Jag tror låten kan försvinna lite.

Johan: Det är alltid roligt med nya länder som vill vara med i Eurovision Song Contest. Det är andra gången San Marino är med och tävlar och denna gången skickar de en jazzig, lugn låt. Jag varken hissa eller dissa låten, den är inte dålig, men det är inte bra heller. Jag tror att San Marino kan överaska oss och skicka en megalåt i framtiden.

Robban:
En jazzig ballad som känns som rena sömnpillret enligt mig. Sångerskan Senit är det absolut inget fel på, men själva låten känns varken upplyftande eller intressant. Men den har något som gör den vacker och lyssningsbar ändå. Någon final blir det inte.

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?