Final på Irland


(Lee Bradshaw  och Leanne Moore är två av fredagens tävlande. Foto: esctoday.com/independetnt.ie)

På fredag har Irland sin uttagning till Eurovision Song Contest i "The Late Late Show: Eurosong 2010". Showen kommer att direktsändas på webben kl 22:35. Följ uttagningen här.

I startfältet hittar vi den fd ESC-vinnaren 1993Niamh Kavanagh med låten It's For You, som förövrigt är skriven av samma svenskar som skrev fjolårets irländska bidrag, Et Cetera. Lina & Mårten Eriksson & Jonas Gladnikoff samt irländaren Niall Mooney.

Leanne Moore har vunnit "You're A Star" år 2008, ett idol-liknande program som tidigare var Irlands format att sända bidrag till Eurovision.

Monika Ivkic är från Bosnien och kom på femteplats i tyska Idol.


Lee Bradshaw
tävlade i fjol i Eurosong om att få representera Irland i Eurovision med låten So What och kom då på en fjärdeplats. Nu är han tillbaka igen med en låt som är komponerad av den välkända Ralph Siegel, som låg bakom Montenegros bidrag 2009.

Mikey Graham är en av medlemmarna i det populära och välkända boybandet Boyzone.

Följande bidrag tävlar:
1. Leanne Moore - Does heaven need much more
2. Lee Bradshaw - River of silence
3. Mikey Graham - Baby nothing is wrong
4. Monika Ivkic - Fashion Queen
5. Niamh Kavanagh - It's for you


Robbans favorit: Lee Bradshaw - River of silence

Kommentar: Jag gillar samtliga bidrag, men fastnade mest för River of silence. Storfavorit till segern måste ändå vara Niamh Kavanagh. En väldigt fin och välskriven, irländsk ballad. Skulle inte bli besviken om den vann, men jag håller tummarna fr Lee Bradshaw.

Felix favorit:


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?