Festivalens vara eller icke vara....


Media har under den senaste veckan diskuterat livligt om Melodifestivalens kvalité och existens. I tidningar och tv har kända och mindre kända personer tyckt till om allt från manuset, programledarna och bidragen. Visserligen förs det varje år en diskussion om festivalen - det är trots allt Sveriges (för att inte säga nordens) största tv-program. Skillnaden är att man i år på allvar verkar föra en hat-kampanj mot och på allvar börjat diskutera Melodifestivalens existens!

I gårdagens debatt i SVT1 diskuterades ämnet livligt. Där fanns allt från schlagerfantaster och journalister till doktorander i musik och självklart Bert Karlsson. Kan inte annat än känna mig nöjd över att Christer Björkman inte sänkte sig till den nivån att åka ner till Göteborg och sätta sig i studion för att munhuggas med detta gäng dönickar. Att komma till ett debattprogram utan att vara sig vare insatt, påläst eller intresserad av ämnet känns patetiskt. "Komikern" Mårten Andersson uttalade sig och tyckte det var dålig klass på skämten i manuskorten, han ser tävlingen som lördagsunderhållning och tycker vi ska skicka flumm och strunta i allt. Han skollegor har tidigare gått ut i Aftonbladet och kritiserat manuset skrivet av Edward af Sillén. "Petra Mede var vassare och roligare, hade mer udd!" skriker skaran av b-humorister som Thomas Järvheden och Lenny Norman. Lustigt att just Edward var manusförfattare till henne också! Vidare tycker dom också att musiken var bättre tidigare. Man kan ju undra om de inte borde ägna mer energi att kritisera och rycka upp sin egen bransch istället - vet inte NÄR jag såg ett ROLIGT humorprogram på tv senast...

Melodifestivalen ses varje helg av nästan tre miljoner tittare. Att kunna engagera så många människor och att ge Sveriges mindre städer lite stjärnglans och fest är det, vad jag vet, ingen annan som gör. Festivalen kommer alltid att innehålla mer och mindre uppskattade inslag men som helhet tror jag att de flesta ändå uppskattar detta som lördagsnöje och det faktum att de ack så sågade bidragen faktiskt just nu leder nedladdningstoppen på iTunes talar sitt klara språk. Så länge festivalen engagerar så här många människor kommer det ju knappast bli tal om någon nedläggning av tävlingen. Det är snart 10 år sedan Björkman införde systemet med delfinaler - något som revolutionerade tävlingen totalt! Tror att detta system har många år kvar på nacken, så länge innehållet fortsätter överraska, underhålla och engagera!

/ Felix  

Postat av:Linnea

tycker faktiskt att det har vart dålig kvalite på bidragen..


Skrivet: 2010-03-04| 13:29:42     Av: http://chinniee.blogg.se/

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?