Norsk MGP 2010 - tredje delfinalen!

(bild nrk.no)

På lördag drar Norska Melodi Grand Prix vidare till den lilla staden Skien, ett par mil söder om Oslo. Bland bidragen återfinns bland andra vår egen Fredrik Kempe som låtskrivare. Det är sista delfinalen innan Siste sjanse så nu gäller det för norrmännen att rösta rätt låt till final. Så här tycker vi om bidragen:

1. Mira CraigI'll Take You High


Robbans kommentar: Seg start på deltävlingen. Lite halvtråkig låt som säkerligen kommer att uppskattas iallafall och minst ta sig till Siste Sjanse.

Felix kommentar: Soundet känns väldigt amerikanskt, lite åt Justin Timberlake och Timbaland-hållet. Tycker det fungerar ganska bra men en låt som denna skulle aldrig kunna placera sig högt i en Eurovision-final tyvärr.

 

2. Fred EndresenBarracks On The Hill


 

Robbans kommentar: Så fortsätter vi med en lite mer uppiggande låt. En blandning av schlager, rock och dansband. Rätt skön faktiskt. Förmodligen en av favoriterna.

Felix kommentar: Glad-pop med simpel text som ändå får mig på ganska bra humör. Den fungerar i sin enkelhet utan att riktigt briljera.

 

3. Belinda Braza - Million Dollar Baby


Robbans kommentar: Påminner om någon discopop-hit från skoltiden då det vankades klassfester. Catchy låt helt enkelt och fungerar för mig.

Felix kommentar: Känns som en typisk MGP-låt som tuggar på och är ganska catchy men som saknar finess och det där lilla extra som skulle få den att ”lyfta”.


4. Didrik Solli-Tangen - My Heart Is Yours


Robbans kommentar: Fredrik Kempe har skrivit den här låten till en riktig hunk, Didrik Solli-Tangen. Känns som om det här skulle kunna bli ett vinnarbidrag. Bra sångare som passar låten perfekt. En riktig stark powerballad.  WOOW!

Felix kommentar: Man hör nästan direkt att vår egen schlager-pop-opera-stjärna Fredrik Kempe har varit i farten igen! Det är en vacker ballad som är bra skriven men kanske inte ett av Kempes mästerverk tyvärr. Valet av artist känns dock klockrent!

 

5. The DiamondEuropean Girl


Robbans kommentar: Nej,Nej. Det här biter inte alls på mig. Ytterligare ett pajasbidrag. Fånigt amerikanskt över det hela.

Felix kommentar: Gud vad tjatigt och patetiskt på något sätt! Varför flirta med Europa på det här übvertydliga sättet? Nej, känns bara larvigt och barnsligt.


6. Karoline GarfjellTokyo Night


Robbans kommentar: Electropop som tyvärr inte har något i ESC att göra, men på dansgolvet absolut.

Felix kommentar: Snygg poplåt som egentligen inte sticker ut men jag diggar texten ganska hårt. Synd att den är lite monoton. Kanske blir det lite mer spännande saker på scenen som kompenserar detta?

 

7. A1Don't Want To Lose You Again


Robbans kommentar: Pojkbandet som varit oerhört poppis både i Norge och Storbritannien. Återstår att se om de fortfarande är så pass populära med det här sköna bidraget. Jag gillar det definitivt, men känns kanske lite väl radiopop än något storslaget att skicka till ESC.

Felix kommentar: Detta avdankande pojkband låtet som Westlife-light och ställer upp med en låt som knappast skulle imponera på någon. Känns lite väl slätstruket och tror inte pojkarna har kvar charm nog att få folk till att rösta på detta.





SLUTORD

Robban: Så har vi lyssnat på årets alla MGP-bidrag. Till den sista delfinalen har jag Didrik Solli-Tangen och A1 som favoriter till finalen. Gillar även Belinda Braza och Fred Endresen, som kan få en ny chans om en vecka då det är dags för Siste Sjanse.

 

Felix: En delfinal helt utan bidrag på norska tycker jag känns lite fattigt ändå… Bidragen håller jämnbra klass utan att direkt sticka ut. Den enda som ger något direkt intryck är superpositiva om än banala Barracks on the hill. Önskar att bredden i den här delfinalen hade varit större. Blir lite väl likartat och samma typ av trall-pop rakt igenom. Våga mer Norge!

Postat av:Fredrik (schlager85)

Robban håller med om Didriks låt helt underbar powerballad med en snygg och kompetent sångare, håller detta lika hög klass live som på skiva som jagb tror att det gör...

Ja då kan Norge vara med och tampas i ESC toppen iår igen om dom skickar Didrik till ESC!


Skrivet: 2010-01-21| 22:55:33    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?