Norge MGP 2010 - andra delfinalen

På lördag är det dags för den andra deltävlingen av Norsk Melodi Grand Prix.

Värdlandet Norge fortsätter sin uttagning i Bodø.

Bland de tävlande återser vi Alexander Stenerud för tredje gången på raken (andra gången som solo) och Hanne Haugsund är känd sedan tidigare.

Låtskrivaren Rolf Løvland som skrev vinnarbidragen La det Swinge 1985 och Nocturne 1995 finns med som låtskrivare för balladen "The Touch" som framförs av Maria Arredondo. 

Tyvärr har vi inte lyckats få tag på hela versioner från mer än två av bidragen. Bidragen finns i sin helhet på radioprogrammet Nitimens hemsida. Tryck då på 13/1 kl 09.05 och 10.05.


(Bild: Nrk.no)


1. Venke KnutsonJealous Cause I Love You

Robbans kommentar: Vi börjar deltävling nummer två med en uppiggande och catchy låt från en MGP-debutant. Lätt att minnas och man blir glad. Helt okej faktiskt.


Felix kommentar: Extremt trallvänlig och jag kan inte låta bli att bara älska det här! Snyggt och välskrivet. Bra helt enkelt!



2. SkankstersLife is Here Today

Robbans kommentar: Kvällens andra debutanter sjunger en fruktansvärt jobbig och tråkig låt med överdriven engelsk dialekt. Tillhör musikstilen SKA eller hiphop känns det som. Nej, det här fungerar inte alls för mig.


Felix kommentar: Lite småprogg eller vad ska man kalla det? Känns väl inte dåligt direkt men här går 3 minuter inte allt för fort förbi om man säger så…



3. Tomine HarketBe Good To Me

Robbans kommentar: Ytterligare en debutant som förövrigt är dotter till Morten i gruppen A-ha. Uttagningens yngsta deltagare. En långsam och tråkig ballad helt enkelt. Sorry, men den går inte allshem hos mig. Kan nog bli omtyckt p.ga att hon är så pass ung och söt, samt sjunger bra.


Felix kommentar: En lugn men lite bräcklig ballad som står och väger mellan att beröra eller bara försvinna i mängden. Svårt fall…



4. Hanne HaugsandDon't Stop

Robbans kommentar: Nu lämnar vi alla debutanter och släpper fram en vinnare. Hanne var med i gruppen Charmed som kom på en elfteplats i ESC i Stockholm år 2000 med bidraget "My Heart Goes Boom". Hon har även framfört bidraget "Heaven in your eyes" 2006, då hon förövrigt kom sist. Den här comebacken känns inte som något märkvärdigt. En ok poplåt, men inget jag vill se i final.


Felix kommentar: Oj! Rena Abba-klichén! Men jag älskar ju Abba så för all del... Haha! Kanske blir lite mycket av det goda dock.



5. Maria ArredondoThe Touch

Robbans kommentar: Denna vackra ballad är oerhört upphausad. Låtskrivaren Rolf Løvland är ju känd för att kunna leverera bra musik. Men jag tycker inte den här balladen var särskilt kul att lyssna på. Visst, hon sjunger jättebra och den kommer lätt att ta sig vidare till - antingen final eller siste sjanse i alla fall.


Felix kommentar: En tråkig ballad och hon sjunger som en sämre Celine Dion... Får ingen känsla men kanske blir den fin live?



6. Heine TotlandThe Best of Me is You

Robbans kommentar: En 70-talsinspirerad poplåt för den lite äldre generationen möjligtivs, men inte för mig. Inte alls min sorts musik och man lär knappast lägga den på minnet heller.


Felix kommentar: Känns som ett typiskt bidrag för Danska MGP! Tycker den här sortens gladpoppiga funk-dängor med  blås i tid och otid inte känns allt för upphetsande. Lite fel forum liksom…



7. Alexander StenerudGive It To Me

Robbans kommentar: Så är det dags för kvällens sista bidrag. Lite av en favorit för mig. Det är tredje gången på raken som Alexander är med. Först 2008 med gruppen Zuma och låten "Always, Always" och i fjol med
 "Find My Girl" som kom trea i finalen. Den här nya fräscha uppdaterade 80-tals synthpop-låten gör mig inte besviken det minsta, och lär knappast ha några problem med att ta sig vidare. Stark röst från en artist som verkligen går in för att vinna MGP och att få representera Norge i ESC. Tredje gången gilt, kanske?


Felix kommentar: En härlig schlager! Har saknat den här typen av bidrag. Hoppas bara att han sjunger lika bra live som på skiva…



Robbans sammanfattning: Kommer nog bli en väldigt jämn deltävling där vem som helst kan ta sig vidare. Men bara Alexander Stenerud går vidare så är jag nöjd. Sen ser jag gärna att Venke Knutson följer med. De övriga låtarna är jag inte särskilt förtjust i.
Tippar att Maria Arredondo och Alexander Stenerud går vidare till final medan Hanne Haugsand och Tomine Harket tar Siste Sjanse-platserna.

Felix sammanfattning: Ett roligare startfält än förra veckan. Här finns en del godbitar, men framförallt färre bottennapp! Har som ni säkert redan förstått 2 stycken älsklingar som jag vill ge en extra lyckospark på lördag. Det är så klart super-tralliga Jealous Cause I Love You och popschlagern  Give It To Me. Hoppas bara herr Stenerud håller måttet på scenen...

Postat av:Pierre

Felix: Well, har man inte sett Stenerud live är det dags att youtuba. Hans stil är rätt speciell, jag hatälskar den. :)


Skrivet: 2010-01-14| 21:01:30     Av: http://schlagerexperience.blogspot.com
Postat av:Anonym

Tycker kvaliteten på årets MGP-låtar är sämre än förra årets. Tycker inte ni det panelen?


Skrivet: 2010-01-16| 02:08:34    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?