To be honest, you’re perfect!

En veckas uppehåll och besök i storstaden och dans med panelmedlem-Felix, långt bortom renar, palt och alla städer som slutar på Å. (Råneå, Torneå, Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå…..) MEN, nu är jag tillbaks med dunder och brak.

Här har man pga diskningshot och läckage fått lyssna på snuttarna hela veckan, har man gjort det då? NÄ Nåmenintesåklart. Nog slösnackat, vidare till bidragen.

Som ni insatta schlagerfreaks kan avläsa i rubriken så finns min favorit i Sibel. Hon har bytt smäktande ballader mot tuff pop, riktigt skönt beat. Finns inte allt för mycket att säga, kommer mest troligt vara med och slåss där uppe. Vi såg förra delfinalen hur Elin Lanto floppade med ett liknande sound så det kan vara ett tecken på att det inte kommer gå så bra för Sibel. Dock ska det tilläggas att ”Stop” är mycket bättre och snyggt producerad, i jämförelse med Lantos rop på hjälp i ”Doctor Doctor”. Man kan ju inte mer än att rösta och hålla tummarna för att det blir Globen.

Py Bäckmans ”Magisk stjärna” är svårbedömd, inte globenmaterial enligt mig men AC-biljett då? Kanske, Kanske inte… Vi minns ju Suzzie Tapper från 2008, då rösterna tog henne till just AC. Hur ska detta gå då? För mig är ju detta ett sömnpiller utan dess like, skulle ha passat hur bra som helst i ”Vaken i P4 & P3’s” spellista. Men jag har så ofta inte samma smak som svenska folket så skulle inte förvåna mig om det är Py Bäckman som går till Globen… Jag har blivit besviken förut. Gör mig redo för åter en besvikelse.

NEO är ju ett popsnöre och inget annat. RIX FM jublar över en ny hit att spela sönder. Gillas skarpt i mina öron men lite entonigt. Gladpop brukar ju folket gilla i alla dess former. Men kändisskapet spelar nog en liten roll här också, tror det blir en fight om en AC biljett här med. Hade jag fått välja så hade Ola fått åka hem om Neo kunnat ta hans plats i finalen.

Lovestoned är helt ute och cyklar, 7a eller 8a helt klart. Det är tråkigt, platt och livlöst. Tvi och tvä! Ungefär såhär dags går jag och blandar mig en ny drink eller två… PUNKT SLUT

Anna Bergendahl är tillbaka till min stora glädje, halvbra låt för att vara melodifestival, hade helt klart kunnat vara bättre. När jag hört minutklippet på webben tänker jag bara sommarnatt, midnattssol och natur. Det är en låt som säkerligen kommer ta en plats i min MP3 framöver. Det gillas, men kanske inte i melodifestivalen. Övre delen av den nedre halvan av resultatlistan.

Förlåt mig schlagerbröder
, jag har syndat… Jag måste vara den enda här i panelen som inte gillar Pillans comeback, förvisso har jag bara hört en minut av låten men det lät riktigt tråkigt. Visst den enda riktiga schlagern i årets startfält men inte alls i klass med Bengtzings tidigare kanoner. Går hon vidare då? Mja, ja, jo, nä eller jag vet inte. Svårt svårt svårt. Jag har på tok för många AC-kandidater den här veckan. Måste klura ett tag…

Noll disciplin, har väl några år kvar i sandlådan? Känns lika onödigt som Dogge gjorde för två veckor sedan. Lovestoned har här fått sin största konkurrent om 7e platsen. Barnslig pop-rock, det här har ingenting i melodifestivalen att göra. När jag nu tänker efter så hade man mer än gärna kunnat minska ner till 3 delfinaler om man bara tog bort alla dessa onödiga bidrag… Det här är 3minuter av mitt liv som jag aldrig mer får tillbaka. DESSUTOM så har soundet i melodin sjukligt många influenser av Sugababes – About you now. Och det gillas inte att barnrumporna snor från något i mina ögon underbart. SKÄMMES!

Jöback då? Sist ut i sista delfinalen, ringer vinnarklockan? Efter att ha lyssnat på minuten på webben så vetetusan om jag tycker att det här är vår vinnare… Nä det här får inte vinna, klå gärna Ola i finalen men vinn för tusan inte. Nu är det lite tidigt att börja prata vinnare när inte ens AC har ägt rum. Globen känns ju solklar, tyvärr resulterar detta i att Globen fylls av testosteron med över halva startfältet i form av solo-killar. Låten är sådär lagomt tråkig, men småmysig att lyssna på. (Jöbacks röst är ju inte helt fel)

Hur kan man sammanfatta allt utan att bli långrandig?
Vi kör listorna med vad jag tror och vad jag vill.

Jag tror detta om kvällen:
FINAL – Peter Jöback - Hollow
FINAL – Sibel - Stop
AC – Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
AC – Py bäckman - Magisk Stjärna
5 – NEO - Human Frontier
6 – Anna Bergendahl - This is my life
7 – Lovestoned - Thursday
8 – Noll Diciplin - Idiot

Hoppas däremot på detta:
FINAL – Sibel - Stop
FINAL – NEO - Human Frontier
AC – Peter Jöback - Hollow
AC – Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
5 – Anna Bergendahl - This is my life
6 – Py bäckman - Magisk Stjärna
7 – Lovestoned - Thursday
8 – Noll Diciplin - Idiot

Kom ihåg, inga framträdanden och inga kläder inräknade i dessa bedömningar. Många besvikelser har det blivit genom året pga klädval och scenframträdandet.

Nu har jag suttit med lap-toppen i famnen så länge att jag borde vara glad om jag har något fungerande alls mellan benen framöver. *Håller tummarna, man vill ju kunna prestera framöver i livet*


/Eder M ikael


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?