Final i Georgien


Sofia Nizharadze ska representera Georgien i Oslo. Foto: ogaegreece.com

Inte bara Slovakien väljer bidrag nu på lördag, även Georgien bestämmer vem dom ska skicka till Oslo i maj. Efter att ha tvingast ur tävlingen förra året är man nu fast besluten att göra bra ifrån sig i Eurovision! De sex bidrag som tävlar är alla skrivna av en rad kända namn i Eurovsionsammanhang, några exempel: Svika Pick som skrev vinnarbidraget Diva 1998 har tex producerat bidraget Sing my song. Bidraget Never give in är skrivet av bland annat Tina Japaridze som också var med och skrev Islands Is it true förra året. Vår egen Harry Sommerdahl har tillsammans med norrmannen Hanne Sorvaag (kompositör till Norges bidrag My heart is yours) skrivit låten Shine. Listan kan göras lång...  Bidragen framförs alla av Sofia Nizharadze och det slutgiltiga vinnarbidraget väljs av lika delar telefonröster som juryröster. Lyssna på de tävlande bidragen genom att klicka här, eller direkt på bidragets titel här under:

1. Never give in
2. Call me
3. Our world
4. Sing my song
5. Shine
6. For Eternity

Robbans kommentar: Samtliga bidrag är välskrivna, men långt ifrån några favoriter för mig. Jag hoppas att Call Me blir det segrande bidraget av de samtliga sex tävlande.

Felix kommentar: En minst sagt gedigen samling kompisitörer och låtskrivare - kan det gå fel? Det är onekligen en rad välskrivna bidrag, men en del tenderar att kännas lite tråkiga och opassionerade. Det är inte alltid man kan leva på gamla meriter och bara för att man skrivit ett vinnarbidrag en gång behöver inte betyda att man nödvändigtvis gör det nästa gång. Jag hoppas på vinst för den lite snabbare Never give in! Visst är Our World pampig och Sing My Song vacker, men jag tror Georgien skulle vinna på lite mer fart!


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?