Webbjoker-bidraget publicerat på nätet

Webbjokerns Vinnarbidrag "Come and get me know" av MiSt finns finns publicerad på Youtube, vilket strider mot SVT:s Melodifestivalregler. Men så länge upphovsmännen aktivt försöker rensa bort sitt bidrag från nätet kommer de inte att diskas ur tävlingen.

Nu får upphovsmännen själva försöka rensa bort bidraget som kan finnas på olika webbsidor. De har varit i kontakt med flera personer och bett dem plocka ner låten.

Efter att duon Mist vunnit webbjokerplatsen med "Come and get me now" ses den som ett ordinarie bidrag i Melodifestivalen. Det betyder att den inte får framföras förrän den ska tävla i februari.

Men eftersom den under tävlingen funnits publicerad hos SVT har den också hittat ut på exempelvis Youtube.
SVT har i nuläget inga planer på att straffa Mist för att låten finns på nätet.

Enligt reglerna blir man diskad om man själv framför eller medverkar till att ett bidrag framförs.

Robbans kommentar: Oj, vilken såpa det här med webbjokern har blivit. De ansvariga för denna slags tävling borde väl veta att det skulle bli så här. Verkar ju lite mysko att de som står bakom bidraget är tvungna att söka igenom på nätet efter sitt eget bidrag och stoppa det från publicitet fram till februari. Det känns en aning amatörmässigt. Även det så kallade "webbjoker-fusket" är ju skandal. Nej, jag är tveksam till den här typen av tävling till nästa gång. Gör om, gör rätt isåfall.

Postat av:Linda Pierre

Ja det här hade man verkligen kunnat räkna ut. Jag tycker ändå att idéen med att släppa in "folket" är bra och att det är modigt av SVT att våga testa nya koncept. Tror definitivt att man kan göra det bättre och hoppas att de inte "ger upp" och lägger ner idén utan bara snickrar till den lite till nästa år.


Skrivet: 2009-11-16| 12:56:56     Av: http://www.torsdagssurr.se

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?