Darin första joker i Melodifestivalen 2010



Idag blev det klart att Darin Zanyar är första Joker i Melodifestivalen 2010 med låten "Your Out of My Life", skriven av Henrik Janson och Tony Nilsson. En slags midtempo-ballad enligt uppgifter från SVT.

Han blir ytterligare en av artisterna från "Idol" som tar steget över till Melodifestivalen. Sen tidigare har ju även Måns Zelmerlöw, Agnes och och Sebastian Karlsson tagit det stora klivet över. Ingen av de nämda har lyckats vinna tävlingen, men placerat sig bra.

Samtidigt som Darin nu är klar för Melodifestivalen har hans cover på Coldplays "Viva la vida" gått upp på singellistans förstaplats.

Darin slog igenom i Idol 2004 där han kom tvåa bakom Daniel Lindström. Han har släppt fyra album totalt.


Fakta Jokrarna i MF

Jokrarna infördes i Melodifestivalen 2004. Så här har det gått för dem sedan dess

2004:
Lena Philipsson (1), E-Type (5), Hanson, Carson & Malmkvist (10), Niklas Andersson (utslagen; jokern var Lasse Berghagen som låtskrivare).

2005:
Nanne Grönvall (2), Alcazar (3), Sanne Salomonsen (7), K2 featuring Alannah Myles (utslagen).

2006:
BWO (2), Andreas Johnson (3), Rednex (6), Magnus Carlsson (8).

2007:
The Ark (1), Sebastian Karlsson (8), Magnus Uggla (Andra chansen), Uno Svenningsson och Irma Schultz Keller (Andra chansen).

2008:
Amy Diamond (8), Carola och Andreas Johnson (Andra chansen), Eskobar (utslagen), Niklas Strömstedt (utslagen)

2009:
Malena Ernman (1), EMD (3), Marie Serneholt (utslagen), Markoolio (utslagen).


Robbans kommentar: Det var såklart bara en tidsfråga innan Darin skulle ställa upp i MF. Han är en självklar artist i detta sammanhang och en bra representant i ESC om han nu skulle lyckas vinna. Givetvis kommer han ha ett stort favorittryck på sig när det väl drar ihop sig. Intressant och kul med ett nytt sound i tävlingen!

Bloggat av Esc-Panelen
Postat av:Martin

han kommer inte vinna men om han vinner finalen i stockholm så kommer han ej vinna I ESC han kommer göra så att sverige får kvala igen


Skrivet: 2009-11-05| 12:54:38    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?