Resultat: El Retorno Semifinal 2



I lördags höll Spanien sin andra semifinal i landets uttagning till ESC. Här är resultatet:

Resultatet av semifinalen (jury+teleröster):

1. Soraya -  La noche es para mí(12+12=24 p)
2. Virginia - True Love (10+10=20 p)
3. Jorge González -  Si yo vengo a enamorarte (8+8=16 p)
4. Salva Ortega - Lujuria (7+7=14 p)
5. Roel - Y ahora dices (6+3=9 p)
5. Diqesi - Subiré (5+4=9 p)
5. Angeles Vera - Vístete de primavera (4+5=9 p)
5. Leather Boys - We're livin' in a bar (3+6=9 p)
9. Calipop - Burbuja (2+2=4 p)
10. Electronikboy - Mon petit oiseau (1+1=2 p)


Robbans kommentar: Tio bidrag tävlade i lördags om att ta sig till finalen i den andra semifinalen av den spanska uttagningen (El Retorno - Revanchen). Jag såg den i efterhand utan att veta något resultat. Mysig tillställning. Himla kul att alla mina fyra favoriter gick vidare. Soraya, Virginia och Jorge González lyckades ta sig dit när kvällen var avklarad och rösterna räknade.

Salva Ortega lyckades charma till sig en god fjärdeplats, vilket betyder att han nu går till Andra Chansen. Precis så som jag ville att det skulle sluta. Sämst var Leather Boys och Calipop.

Showen började med en inledande sång från den speciellt inbjudna Lola Flores, som uppträdde med en 70-talslåt, Gwendolyne. Efter det presenterades samtliga jury-medlemmar av kvällens programledare Alaska.

Sen började artist för artist att uppträda med sitt bidrag.

Först ut var Diqesi med låten Subire. Den var väldigt spansk. Den innehöll en mix av flamengo, tango, pop och rhumba samt gittarr-spelande. Låten framfördes riktigt proffsigt.

Sen var det dags för en av kvällens hunkar, nämligen Roel. Han framförde sitt bidrag "Y Ahora Dices" tillsammans med en tidigare ESC-sångare Anabel Conde från 1995. Bra framträdande och jag hade mina aningar om att den skulle nå bättre än vad den tillslut hamnade.

En annan hunk och favorit förövrigt, Salva Ortega visade sen upp ett starkt framträdande, med en låt som sätter sig direkt. Den lät väldigt spansk med en mix av arabisk musik. Ett stort jubel bland publiken på plats efter framträdandet.

Come on and Take me var det dags för därefter. Soraya, naturligtvis. Kvällens självklara favorit och även till att gå till ESC. Hon gjorde ett grymt framträdande och var överlägset bäst. Hon backades upp av fem heta dansare förövrigt. Låten svänger rejält och låter väldigt spansk med inslag av arabiska toner. Wow, säger jag bara.

Sen till kvällens vackraste bidrag - nämligen Virginia med låten True Love. Enda balladen av de tio bidragen. En perfekt låt för Eurovision och hon gjorde ett bra framträdande och publiken var nöjd efteråt. Går den till ESC är det min favorit bland balladerna.

Så till en av kvällens sämre bidrag. Calipop med låten Burbuja. En flummig låt som kan jämföras i samma klass med förra årets ESC-vinnare Rodolfo och Baila El Chiki Chiki. Det märktes att publiken inte var så förtjust i det här. Inte jag heller.

Ángeles Vela var kvällens sjunde artist. Hon var väldigt färglad i klädseln och hon hade en bra låt och en bra röst. En blandning mellan pop och rock. Men tyvärr inte i samma klass som mina favoriter.

Vidare till kvällens sista hunk och storfavorit. Jorge González med Si Yo Vengo a  Enamorarte. Mycket arabiska toner i den sången. Hans framträdande var starkt och han hade fem dansöser på scenen. Väldigt snyggt avslut när dansöserna i slutet drog upp tröjan på Jorge för en kort sekund och visade lite mage. Det gillade publiken.

Oj, oj, oj, sen var det dags för Electronikboy med Mon Petit Oiseau. Den blev jag förtjust i trots att den var lite flummig. Passar perfekt på dansgolvet.  Precis som namnet så var låten väldigt elektronisk i rytmen, kan jämföras med Bulgariens bidrag 2008, DJ, Take Me Away. Den framfördes på franska och sångaren förklarade att man får fram budskap bäst på franska. Vad han fick fram av en sista plats vet jag dock inte, men catchig låt trots en sistaplats.

Leather Boys stod för kvällens sista framträdande. We´re Living in a Bar var namnet på det bidraget. En väldigt rockig variant. Sången framfördes på engelska, men den var väldigt svår att förstå. Jag tycker den var helt usel.

Efter framträdandena var det dags för telefonrösterna och juryn att säga sitt. Det stod klart att både folket och juryn var lika i sitt tycke om vilka man tyckte om.


Nästa lördag går sista semifinalen, och det har presenterats ikväll att man även kör Andra Chansen samtidigt. Det blir alltså en extra lång kväll av spanska uttagningen El Retorno.


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?