Första deltävlingen avklarad!




Melodifestivalens första deltävling är avklarad. Alcazar och Emilia är klara för finalen i Globen, medan Scotts och Caroline af Ugglas gick till andra chansen.
 
Caroline af Ugglas gick vidare till andra chansen efter att ha blivit framröstad av den internationella juryn.
Drygt 700 000 röster registrerades.

I sitt tredje försök lyckades Alcazar äntligen gå direkt till final i Melodifestivalen. Med sig fick de Emilia, som i sin comeback stod för en rejäl skräll. Men den största skrällen? Shirley Clamp kom sist. Det var även en stor skräll att Caroline af Ugglas ens kom vidare tycker jag.

Alcazar brukar alltid gå till final i Melodifestivalen, men har tidigare tvingats ta vägen via Andra chansen. Med "Stay the night" blev det tredje gången gillt och raka vägen till final. I sin finalduell slog de ut dansbandsfavoriterna Scotts, som får göra ett nytt försök i Andra chansen.


Duell 1: Scotts - Alcazar

Duell 2: Emilia - Caroline af Ugglas

(Fetstil går till final, andra chansen för förlorarna i duellerna)

Plats 5: Nina Söderquist
Plats 6: Marie Serneholt
Plats 7: Jonathan Fagerlund
Plats 8: Shirley Clamp


Min kommentar: Härligt att MF-säsongen är igång igen, himla spännande upplägg med duellerna och den internationella jurygruppen, men inte den bästa starten av tävlingen.

 Kul att inte de självklara favoriterna gick vidare p.ga sitt namn utan att även de som man inte tror hade någon chans alls klarar sig vidare.  Alcazar är stor favorit för mig att ta hem det redan nu.. Men fortfarande ett par delfinaler kvar att betygsätta och ändra sig.

Tomas kommentar: Ja vad ska man säga? Jag tycker att tävlingen var tråkigare än vad man kunde utläsa på pappret, flera av storfavoriterna saknade bra låtar.. Hoppas det blir bättre i Skellefteå.


André´s kommentar:  Jag tycker det var rätt låtar till final men jag trodde ändå att Marie Serneholt skulle ta sig till final med alcazar. lite skräll, men kul att caroline kom till andra chansen. hon är så omelodifestival, hon har en skön stajl, går sin egna väg.


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?